One of a kind

Gribshunden är en del av världshistorien. Det är ett skepp som inte finns någonstans i hela världen, förutom i Blekinge.

Omkring 35 meter långt och 12 meter brett låg det unika i sitt slag skeppet i havets mörker utanför den då danska staden Ronneby. Skeppet förliste för mer än 520 år sedan.

Det mest spektakulära och mystiska fyndet är den fantasiväckande figuren som satt i stäven på fartyget – ett grinande monster som slukar en människa.

Det unika fartyget tillhörde Kung Hans och detta flaggskepp sannolikt var byggt i Holland, i en för tiden ny skeppsbyggnadsteknik som möjliggjorde de stora upptäcktsresorna som exempelvis Columbus gjorde.

I samband med nysläppet av Gribshunden

Söndagen den 1 augusti smäller dörrarna upp för vår nya butik i Amiralen Köpcentrum i Karlskrona, vilket är samma datum som vi släpper vår nya klocka Gribshunden. Invigningen kommer pågå under en hel vecka där vi kommer visa upp CONSTANTLYs sortiment av exklusiva klockor.

I samband med öppningen släpper vi vår nya klocka – Gribshunden. En klassisk klocka som tagit inspiration från örloggskeppet Gribshunden som återfanns på 60-talet i Ronneby.

Denna unika klocka har en ritning av Gribshunden på baksidan. Med endiameter på 40mmpassar den fint både herr och dam. Urtavlans design är mycket specifik och eftersom uret har tagit sin inspiration från en del av historia, påminner den på antika fickur med arabiska siffrorsom man har haft förr i tiden.