För den som bär på en urmakartradition i tredje generationen är det naturligtvis en dröm att få skapa en egen klocka! Att kunna ta den yrkesmässiga traditionen och kunskapen ett steg vidare. Att i en kreativ process med allra högsta ambitioner utveckla ett armbandsur som svarar upp mot både de egna och alla klockintresserade kunders förväntningar och krav!

 

Efter månader av minutiöst konstruktionsarbete känner jag att mitt mål är uppnått när jag nu kan erbjuda Constantly-uret till dig och till alla de som söker en klocka utöver det vanliga. Med en modern och unik formgivning och en kvalitet som gör att du som kund kommer att känna dig nöjd!

Det har handlat om att få den inspiration och de idéer som har sitt ursprung här i Ronneby att förenas med den hantverkstradition som finns i klockornas hemland. Att få modern konstruktion och formgivning från ”Sveriges trädgård” att växa till något nytt, spännande och attraktivt i samverkan med den kompetens som finns i urverk från Schweiz.

Tack vare sin imponerande tekniska klassifikation och genom sina formmässiga egenskaper kan Constantly-uren säljas med en garanti på tio år. Det är mer än vad de allra flesta armbandsur idag kan erbjuda. Och varje klocka är, i likhet med ett konstverk och med de allra dyraste klockmärkena, både numrerad och signerad av tillverkaren.

En kvalitetsprodukt

Det CONSTANTLY-uret som jag hoppas snart är ditt kan bäras såväl till vardags som vid högtid. I både slott och koja. Och det är utformat för att passa både till herr och dam.

Du köper en kvalitetsprodukt som inte massproduceras. Det innebär att du kanske kommer att få vänta någon vecka innan din klocka kan levereras. Att fabricera en vara med hög prestanda kräver både noggrannhet och ansträngning och tar därmed en viss tid att färdigställa. Det hoppas jag att du har förståelse för.

Elegance Blue

Den modell som nu säljs är Elegance Blue som har en mörk safirblå ton på urtavlan och precisionsutskurna visare och index i silvervit metall. Klockarmbandet är speciellt anpassat till uret och tillverkas av Italienskt högkvalitativt läder i en matchande blå kulör. Det är konstruerat så det lätt kan bytas ut till ett band med annan färg eller till ett i mesch eller rostfritt stål. Samtliga armband är utrustade med ett fjärilslås som ursprungligen konstruerades av Louis Cartier. En elegant konstruktion som gör det lätt att sätta på och ta av uret från armen.

 

Prisvärdighet

Att vi är ett litet klockmärke (ett micro brand) gör att vi själva har full kontroll över tillverkningen av uret. Vi slipper mellanhänder i processen och har total uppsikt över alla kostnader som är kopplade till produktionen.
Därför kan vi erbjuda en synnerligen prisvärd kvalitetsklocka. Det har också varit vår målsättning att kunna sälja Constantly-uret till ett överkomligt pris.
Klockor tillverkade hantverksmässigt och i numrerad upplaga brukar dessutom ha en gynnsam värdeutveckling.

 

Min förhoppning

Min förhoppning är att  CONSTANTLY skall ge sin ägare en tydlig upplevelse av gott hantverk och hög kvalitet. Och att din mångåriga användarglädje också skall innefatta något av den stolthet som jag som ansvarig tillverkare känner.